Фахівці провели перевірки у столичних закладах швидкого харчування

Фахівці провели перевірки у столичних закладах швидкого харчування.

Фахівці провели перевірки у столичних закладах швидкого харчування. Фото: Держпродспоживслужба Києва

Події
05 липня 2022 10:49

29 червня у Києві розпочали проводити рейди по закладам швидкого харчування з метою моніторингу безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження. Під час перевірок у деяких фаст-фудах були виявлені порушення.

За весь час перевірено 27 закладів, фахівці продовжують і надалі моніторити якість харчування. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Києва. Перевірки у столичних фаст-фудах відбуваються відповідно до протоколу №26 комісії ТЕБ та НС.

Серед 27 закладів швидкого харчування Печерського та Шевченківського районів, фахівцями Служби було знайдено низку порушень, за що вони склали 10 протоколів та 2 приписи. Головним управлінням Держпродспоживслужби в Києві було виписало 5 протоколів за ст. 166. п. 22 КУПаП (Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів).

Як розповіли виданню Gazeta.ua в Держпродспоживслужбі, причиною перевірок у фаст-фудах є кілька отруєнь серед містян та спекотна погода. 

Влада врахувала ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на гостру кишкову інфекцію, пов'язану із вживанням шаурми в умовах підвищення температури повітря в місті, тож з метою локалізації спалаху та запобігання поширенню захворювань на гострі кишкові інфекції вирішила провести комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів. 

За інформацією видання, перевірку фаст-фудів проводять спеціальні групи у складі представників Нацполіції, департаменту промисловості та розвитку підприємництва, департаменту міського благоустрою, відділу торгівлі та споживчого ринку КМДА, "Муніципальної охорони" та інших профільних служб.

Фахівці провели перевірки у столичних закладах швидкого харчування.Фахівці провели перевірки у столичних закладах швидкого харчування. Фото: Держпродспоживслужба Києва
Фахівці провели перевірки у столичних закладах швидкого харчування.Фахівці провели перевірки у столичних закладах швидкого харчування. Фото: Держпродспоживслужба Києва

Найчастішими порушеннями є відсутність документів, що підтверджують якість м'яса, а також відсутність рукавичок у кухарів та функціонуючих туалетів.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що за останніми даними у Києві 20 людей отруїлися шаурмою, яку напередодні куштували у закладі швидкого харчування на Позняках. У 12 випадках причиною гострої кишкової хвороби став сальмонельоз. Ще двоє людей захворіли на гастроентероколіт після вживання страви у іншому МАФі у Дарницькому районі Києва. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах