Зеленський доручив Генштабу скасувати заборону на виїзд з місця проживання, - ЗМІ

Зеленський доручив Генштабу скасувати заборону на виїзд з місця проживання, - ЗМІ.

Зеленський доручив Генштабу скасувати заборону на виїзд з місця проживання, - ЗМІ. Фото: flickr.com

Події
06 липня 2022 15:08

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 6 липня, заслухав доповідь голови Генштабу ЗСУ Валерія Залужного щодо обмеження на виїзд для військовозобов'язаних. Після цього він доручив Генштабу скасувати цю процедуру.

Нагадаємо, вчора в мережі спалахнув скандал через те, що в Генштабі ЗСУ підтвердили, що в країні буде запроваджено заборону на виїзд військовозобов'язаних громадян з місця проживання без відповідної довідки від військкомату.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цю новину громадськість сприйняла різко та одразу ж розкритикувала. Під постом на Facebook-сторінці Генштабу з'явилося багато гнівних коментарів, а окремо щодо цих обмежень висловились і деякі народні депутати.

Пізніше Генштаб ЗСУ надав роз'яснення нових правил. Так, для поїздки в межах області отримувати дозвіл не потрібно. Для поїздки з Києва до Київської області та назад (юридично це два різні регіони) – теж не потрібно. А от у всіх інших випадках при переміщенні до іншого регіону країни потрібно прибути до військкомату, уточнити свої дані та отримати дозвіл.

На ці обговорення відреагував президент України Володимир Зеленський. У своєму вечірньому зверненні він заявив, що сьогодні вислухає доповідь про нововведення щодо заборони на переміщення чоловіків територією України.

Глава держави вислухав пояснення щодо цієї заборони та доручив Генштабу скасувати її з метою доопрацювання із збереженням обороноздатності країни, повідомляє телеканал "Україна24" з посиланням на свої джерела.

Зеленський зазначив, що обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

Трохи згодом цю інформацію підтвердив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що після доопрацювання оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

Пост Залужного.Пост Залужного. Фото: t.me/CinCAFU

Як раніше писав Vgorode, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №7522, який передбачає вільне переміщення військовозобов'язаних та резервістів Україною без спеціальної довідки від військкоматів. Його автори пропонують скасувати, за їхніми словами, "мертву та потенційно корупційну норму" із законодавства, датованого 1992 роком.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах