Куди скаржитись киянам на зачинені під час повітряної тривоги укриття

Куди скаржитись киянам на зачинені під час повітряної тривоги укриття.

Куди скаржитись киянам на зачинені під час повітряної тривоги укриття. Фото: Vgorode

Події
08 липня 2022 09:42

Все більше киян скаржаться на те, що укриття, які знаходяться найближче до їхнього будинку, постійно зачинені під час повітряної тривоги. Така тенденція спостерігатися з того часу, як українці почали нехтувати сигналами повітряної тривоги та не спускатися в укриття. 

Частіше за все ключ від сховища знаходиться у когось з мешканців або у його балансоутримувача, тому кожен охочий не зможе спуститися в укриття. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Таке порушення правил безпеки зафіксували в департаменті муніципальної безпеки КМДА.

Киянка Анна розповіла журналістам телеканалу "Київ", що під час чергової повітряної тривоги вона з дітьми не змогла потрапити до укриття в медичному коледжі, бо воно було зачинене. Щоб відкрити його, потрібно було дзвонити телефоном. Тож жінка вирішила, що безпечніше, ніж чекати відкриття на вулиці, буде повернутися додому і ховатися за правилом двох стін.

Співробітник коледжу, в свою чергу, заявив, що доступ до укриття завжди відкритий. На місці завжди є черговий, який за першим же прохання відчинить двері укриття. 

Директорка коледжу Лідія Підмогильна також підтвердила, що обмежень на користування сховищем у коледжі немає. Воно з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну працює для всіх бажаючих та обладнане всім необхідним. Проте іноді його зачиняють на замок, щоб ним не користувалися безхатьки та наркомани. 

Голова департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук розповів, що контроль за сховищами потрібен, щоб обладнані укриття не перетворилися на сміттєве звалище і дім для безхатьків. Проте у департаменті посилили контроль за роботою укриттів у Києві і вимагатимуть, щоб їх відчиняли під час кожної повітряної тривоги. Якщо містяни мають проблеми з доступом до сховищ, то їх просять повідомляти про цей факт за номером 15–51. Фахівці будуть розбиратися у ситуацій та за потреби відчиняти сховища за участю поліції та ДСНС.

Голова профільного департаменту заявив, що за даним порушенням вже було підготовлено низку звернень до прокуратури і навть були відкриті кримінальні справи через порушення положень Закону "Про цивільний захист".



Нагадаємо, у Києві убло вирішено переміщувати МАФи, які стоять на шляху до укриттів і сховищ і заважають швидко дістатися до них. 

Раніше Vgorode розповідав, що у торгових центрах посилили контроль за дотриманням правил поводження під час повітряної тривоги. Усі магазини будуть зачинятися до відбою тривоги, а відвідувачів будуть просити пройти до найближчого укриття. Перелік найближчих до ТРЦ сховищ можна подивитися тут

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах