На що витратять бюджет Києва у 2022 році

На що витратять бюджет Києва у 2022 році.

На що витратять бюджет Києва у 2022 році. Фото: unsplash.com

Події
15 липня 2022 12:01

Через війну в Україні, яка щодна приносить руйнування та потребує немалих витрат, Київська міська рада внесла зміни до розподілу столичного бюджету. Більше фінансів влада міста виділить на посилення сил оборони міста та відновлення пошкоджених міських об’єктів.

Також цього року буде збільшено видатки на виконання заходів міської цільової програми "Захисник Києва". Про ці та інші витрати розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб забезпечити комфортну роботу захисників Києва та перевезення цивільного населення в разі евакуації, з бюджету міста виділять 139  мільйонів гривень. Також у цю суму ввійде придбання матеріалів і засобів для облаштування інженерних загороджень та фортифікаційних споруд та матеріально-технічного забезпечення підрозділів сил оборони та безпеки Києва.

Резервний фонд бюджету міста вже збільшили на 300 мільйонів гривень. Гроші планують витрачати за призначенням, акцентуючи увагу на важливих першочергових завданнях. Так було розподілено:

на утримання вулично-шляхової мережі - 248 мільйонів гривень;
– на утримання та розвиток автотранспорту - 22 мільйони гривень;
– на утримання та розвиток наземного електротранспорту - 43 мільйони гривень;
– на утримання та розвиток метрополітену - 75 мільйонів гривень;
– на викуп цілісного майнового комплексу "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку санаторного типу "Дружний" та на послуги охорону - 163 мільйони гривень;
– на виконання МЦП "Управління об’єктами комунальної власності територіальної громади міста Києва на 2022-2024 року" - 25 мільйонів гривень.

Також у Києві за рахунок міського бюджету проведуть капітальний ремонт найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту закладів загальної середньої освіти. На це виділено 27 мільйонів гривень).

У опорних закладах охорони здоров’я проведуть проектування та встановлення кисневих станцій. На оплату послуг виділено 8 мільйонів гривень.

На відновлення об’єктів у Києві, які були пошкоджені внаслідок воєнних дій Російської Федерації виділили 218 мільйонів гривень.  Також 96 мільйонів гривень піде на проведення капітального ремонту сховищ цивільного захисту.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Києву доведеться цього року економити свій бюджет, тож частина запланованих видатків поки що скасовується. До довоєнного рівня наповнення бюджету місто дійде нескоро.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах