У Києві почали з'являтися "Водні сади": для чого вони потрібні

У Києві почали з'являтися "Водні сади": для чого вони потрібні.

У Києві почали з'являтися "Водні сади": для чого вони потрібні. Фото: facebook.com/pleso2016

Події
19 серпня 2022 15:02

У Києві запускають пілотний проєкт "Водних садів". Вони виглядають як невеликі ставки на вулицх міста у керамічних чашах. У 20 столітті такі інсталяції були популярні у Варшаві.

Про те, для чого потрібні такі "Водні сади" розповіли у комунальному підприємстві "Плесо". Фахівці показали фото двох таких ставків, встановлених у місті. Поки що їх розмістили тільки у дворі підприємства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Встановлення "Водних садів" зараз є актуальною ідеєю. У "Плесо" говорять, що у час коли ворог знищує українські заповідники, спалює наші поля і краде нашу воду, ми маємо поповнювати природу.

"Водні сади" - це основи роботи гідробіології у міському середовищі. Вони являють собою керамічні чаші з водою та рослинами. Такі ставки у чашах були дуже популярні  1960–1970-х роках. Їх можна було побачити на вулицях Варшави.

Чаші наповнені різноманітним набором водних рослин, що знайомить містян з основами гідроботаніки. Окрім того, що "сади" виглядають красиво, вода в них відповідає за поліпшення мікроклімату та охолодження в містах. Такі самостійні екосистеми підвищують вологість повітря та природне біорізноманіття.

У Києві почали з'являтися "Водні сади": для чого вони потрібні.У Києві почали з'являтися "Водні сади": для чого вони потрібні. Фото: facebook.com/pleso2016

У Києві почали з'являтися "Водні сади": для чого вони потрібні.У Києві почали з'являтися "Водні сади": для чого вони потрібні. Фото: facebook.com/pleso2016

У "Плесо" зазначили, що це лише початок дослідження проєктування міського мікроклімату та синьо-зеленої інфраструктури Києва.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві почали висаджувати виноград на фасадах будинків. До ініціативи вже приєдналися співробітники адмінбудівель у Солом'янському та Дарницькому районах. Надалі вертикальне озеленення з'явиться на фасадах шкіл, адміністративних будівель та житлових будинків.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах