Суд закрив справу про скандальну ДТП за участю нардепа Трухіна: деталі

Суд закрив справу про скандальну ДТП за участю нардепа Трухіна: деталі.

Суд закрив справу про скандальну ДТП за участю нардепа Трухіна: деталі. Фото: Центр новин

Події
24 серпня 2022 19:32

У середу, 24 серпня, з'явилися нові подробиці вже забутої дорожньо-транспортної пригоди за участю народного депутата України Олександра Трухіна. Скандал вичерпано, тому що через рік після події суд виніс вирок винуватцю ДТП. Проте ним виявився не Трухін, а інший чоловік, який взяв він провину.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася ДТП із постраждалими. Тоді Олександр Трухін їхав із Полтави до Києва, коли авто, в якому він рухався, на великій швидкості в'їхало у "Ford", який, у свою чергу, протаранив автомобіль "Daewoo". Експертиза встановила, що нардеп був п'яним, але той факт, що в такому стані він вів машину і ДТП тривалий час підтвердити не могли. На допиті Трухін підтвердив, що був у машині, але сказав, що водій не був у стані алкогольного сп'яніння. Очевидці повідомили, що в його авто були п'яні всі. Після подій Трухіна виключили з фракції "Слуга Народу", а для встановлення винуватця ДТП провели чотири експертизи.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пізніше в ГБР заявили, що за кілька хвилин до аварії за кермом авто був чоловік у червоній футболці, а Олександр Трухін був одягнений у костюм та сорочку. Тому слідчі займалися встановленням особи винуватця ДТП.

9 серпня у цій справі поставили крапку. Дарницький районний суд Києва призначив чоловікові, який, ймовірно, зіткнувся, 850 гривень штрафу. Ним виявився не Олександр Трухін, а Віктор Склема, який їхав у тому авто та взяв на себе провину, назвавшись водієм.

Він не заперечував своєї провини, але й не підтвердив. Склема не прийшов на засідання суду, але подав заяву про розгляд без його участі. Суддя визнала Віктора Склему винним у порушенні ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів або іншого майна).

Враховуючи, що в тій ДТП було одразу кілька постраждалих, справа мала розглядатися в рамках кримінального провадження. Принаймні тоді поліція повідомила водію про підозру за ч. 1 ст. 286 КК (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Держбюро, яке займалося розслідуванням справи, не знайшло підтверджень того, що за кермом був Трухін, тому за процедурою мали передати розслідування назад до поліції. Враховуючи, що єдиний офіційний винуватець ДТП Віктор Склема не підозрювався в аварії з потерпілими, залишається один варіант — усі потерпілі не заявляли до нього жодних претензій, тому Склема відбувся лише адміністративною відповідальністю.

Раніше ми писали, що журналісти поспілкувалися із патрульним, який рік тому працював на місці ДТП за участю Трухіна. Він розповів більше подробиць про скандальну справу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах