Встановлено особу солдата РФ, який пострілами в спину вбив жителів Київщини

Встановлено особу солдата РФ, який пострілами в спину вбив мирних жителів Київщини

Встановлено особу солдата РФ, який пострілами в спину вбив мирних жителів Київщини фото:gp.gov.ua

Події
26 серпня 2022 13:11
Автор: Юлия Булыга

Слідчі встановили особу військовослужбовця Росії, який убив мирних жителів Київської області пострілами в спину та обікрав офіс.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Офісі Генерального прокурора зазначили, що підозрюваному заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2, ст. 438. КК України).

У перші дні після повномасштабного вторгнення армії РФ в Україні, у березні 2022 року, старший лейтенант 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної ордена Суворова 2-го ступеня бригади збройних сил РФ із чотирма товаришами по службі приїхав на підприємство біля населеного пункту Мрія у Бучанському районі.

Назустріч машині окупантів з літерою "V" та написом "Танковий спецназ RUS" вийшли господар підприємства та охоронець. Обидва були без зброї. Після нетривалих переговорів, коли російські військові переконалися, що українці не загрожують їм, киянам дозволили піти. Проте щойно чоловіки відійшли на кілька метрів, підозрюваний разом із поки невстановленим військовослужбовцем розстріляли мирних жителів з автомата. Чоловіки отримали щонайменше 12 вогнепальних поранень. Обидва померли на місці.

Встановлено особу солдата РФ, який пострілами в спину вбив мирних жителів КиївщиниВстановлено особу солдата РФ, який пострілами в спину вбив мирних жителів Київщини фото:gp.gov.ua

Встановлено особу солдата РФ, який пострілами в спину вбив мирних жителів КиївщиниВстановлено особу солдата РФ, який пострілами в спину вбив мирних жителів Київщини фото:gp.gov.ua

Після вбивства цивільних окупанти РФ обікрали офіс та поїхали. Усі дії загарбників були зафіксовані камерами відеоспостереження підприємства.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах