Через ракетний обстріл Київщини загинули собаки з притулку

Через ракетний обстріл Київщини загинули собаки з притулку.

Через ракетний обстріл Київщини загинули собаки з притулку. Фото: unsplash.com

Події
27 серпня 2022 09:04

25 серпня у притулку "Сіріус", який знаходиться у селі Федорівка, собаки злякалися вибухів. Через це багато хто з них вибіг з вольєрів, ще декілька, на жаль, загинули від стресу.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, у четвер вночі російські війська запустили по Київській області ракети з боку Білорусі. Деякі з них збила наша ППО, але два вибухи все ж таки сталося. Окупанти нанесли ракетний удар по одній із громад Вишгородського району.  Жертв та поранених серед цивільних не було, пожежі також вдалося уникнути. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте від гучних вибухів постраждали собаки в притулку для бездомних тварин. Власниця притулку "Сіріус" Олександра Мезінова написала у Facebook, що собак дуже налякали вибухи у громаді. Вони кричали, скиглили, рвали сітку та дошки і навіть змогли вистрибнути з вольєрів.

Вранці наляканих тварин знаходили по всій території притулку. Троє старих собак знайшли мертвими. За словами зоозахисниці, у них ймовірно сталася зупинка серця через пережитий стрес.

- Війна руйнує українські міста, сім'ї, завдає багатьом горе втрат і навіть ні в чому невинні тварини також не залишаються осторонь страшних подій, - написала Олександра.

Вона також додала, що з лютого у притулку загинуло 10 тварин, які сильно лякалися бойових дій та не витримали кошмарів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що під час окупації Київської області у Бородянському притулку для тварин загинуло близько 200 собак. Через бойові дії у селищі до них не могли дістатися ні власники притулку, ні волонтери, тож тварини не отримували потрібної їжі та води. Зоозахисники звинуватили директорку Київської міської лікарні ветеринарної медецини у тому, що вона не було проведено евакуацію собак з притулку. Проте вона пояснила, чому так сталося. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах