У Броварах шукають нове місце для встановлення фігури Котигорошка

У Броварах шукають нове місце для встановлення фігури Котигорошка.

У Броварах шукають нове місце для встановлення фігури Котигорошка. Фото: facebook.com/BrovaryBlagoustri

Події
27 серпня 2022 12:06

У Броварах скульптуру Котигорошка все ж таки не встановлюватимуть у центральному парку замість демонтованого радянського літака "Перемога". Жителі міста домоглися від влади, щоб витвір мистецтва поставили в іншому місці.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що художник із Броварів Сергій Батрак спільно з комунальним підприємством "Бровари-Благоустрій" створив арт-об'єкт у вигляді казкового персонажа Котигорошка. За задумом, він є збірним образом українського захисника. Інсталяцію планували встановити у центральному парку, проте місцевим жителям не дуже сподобалася ця ідея. Вони розкритикували і сам проект, і комунальників, які, на їхню думку, обрали непридатне місце для цієї скульптури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Броварчани були обурені цим рішенням та залишали негативні коментарі. Вони поділилися своєю думкою та просили не ставити Котигорошка на вході до парку, а знайти йому інше місце.

Заступник директора комунального підприємства "Бровари-Благоустрій" Костянтин Липський сказав виданню "Трибуна-Бровари", що комунальники готувалися відкрити арт-об'єкт у центральному парку "Перемога" 22 серпня до Дня Незалежності України. Спочатку скульптуру Котигорошка планувалося встановити як тимчасову фотозону. На місці літака він постійно не стояв би. Однак через критику місцевих жителів вони відстрочили монтаж скульптури, а потім і зовсім скасували його, доки не знайдуть нову локацію.

Автор композиції Сергій Батрак спочатку не підтримував ідею встановлення скульптури у центрі парку. Він сказав, що це не той об'єкт, який можна було б поставити на місці літака.

- У мене взагалі є бажання встановити скульптуру Котигорошка при в'їзді в місто, – розповів скульптор.

Тому можна сміливо заявити, що комунальники прислухалися до думки громадян і зараз думають над новим місцем для встановлення Котигорошка. Варто зазначити, що уламки ракет та міни з композиції вирішили прибрати, щоб її можна було встановити біля дитячих зон відпочинку у парку "Перемога". Однак остаточно з місцем для казкового персонажа поки що не визначилися. Можливо, до обговорення щодо нової локації залучать безпосередньо і самих броварчан. А що саме буде на місці демонтованого літака – поки що загадка.

На фігуру Котигорошка не було витрачено бюджетних коштів. Її створили на добровільній основі завдяки благодійній допомозі від броварчан Євгена Гредунова та Олександра Кадная, а також військових інженерної служби підтримки.

Раніше ми писали, що з фасаду будівлі Гуманітарного (жовтого) корпусу університету імені Тараса Шевченка зняли меморіальну дошку, присвячену Михайлу Булгакову. Чому вирішили це зробити – невідомо. Булгаков є одним із найвідоміших людей, які народилися у Києві, тому він не підпадає під дерусифікацію. Проте керівництво КНУ імені Тараса Шевченка відмовилося надати документи та пояснити свої дії.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах