У Київській області припинили виробництво Rollton: що буде з фабрикою далі

У Київській області закрили фабрику Rollton: що з нею робитимуть далі.

У Київській області закрили фабрику Rollton: що з нею робитимуть далі. Фото: gerz-construction.com

Події
24 вересня 2022 15:15

Нещодавно завод, який виготовляв продукцію Rollton у Білій Церкві, перейшов до нового власника. Компанія "Маревен Фуд Європа" вийшла з в’єтнамсько-японського холдингу Mareven Food Holdings Ltd, якому належали торгової марки Rollton та BIGBON.

"Маревен Фуд Європа" не тільки постачала у магазини продукцію, але й надавала допомогу благодійним організаціям, ЗСУ та територіальній громаді Білої Церкви. Ця компанія була однією з бюджетоутворювальних компаній громади і мала робочий штат у понад 500 людей. Вони безперебійно сплачували в державу податки та збори.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про вихід із холдингу розповіли "24 каналу" в пресслужбі "Маревен Фуд Європа". Новий власник компанії анонсує новий етап її роботи. Зокрема він буде співпрацювати з міжнародним виробником продуктів харчування Uniben JSC. Першим кроком взаємодії з цією провідною компанією стане виробництво та просування міжнародного бренду REEVA.

На рішення припинити роботу компанії "Маревен Фуд Європа" повпливала повномасштабна російська агресія. У перші дні війни відбулися суттєві порушення у ланцюжку поставок сировини. Також компанія переживала дефіцит робочого персоналу і пального і росту рівня дебіторської та кредиторської заборгованості. В'єтнамські інвестори Jelmond Ltd прийняли рішення інвестувати в Україну, придбавши 100% частки статутного капіталу холдингу.

Новий акціонер продовжить інвестувати в розвиток та розширення можливостей виробничого майданчика в Україні, набирає персонал та планує розширити сервіс компанії на виробництво власних торговельних марок для своїх партнерів.

Процес переходу до нового власника буде довготривалим. За цей час буде розроблено нові дизайни етикеток та таропакувальних матеріалів, погоджено ліцензійні умови та проведено перемовин з клієнтами. У майбутньому новий власник також планує змінити назву та розробити власний веб-сайт і айдентику компанії.

Варто зазначити, що серед кінцевих бенефіціарних власників "Маревен Фуд Європа" не було і немає громадян РФ чи інших підсанкційних осіб. Компанія також вже більше пів року не здійснювала жодних платежів на користь Росії чи Білорусі. 

Під час виходу компанії з Mareven Food Holdings Ltd Антимонопольний комітет України спільно зі Службою безпеки України провели перевірку, яка спричинила певні труднощі в роботі підприємства. Так, були заблоковані видаткові фінансові операції компанії, що викликало призупинення виплат контрагентам, співробітникам та державі. У "Маревен Фуд Європа" зазначають, що із розумінням ставляться до роботи правоохоронців.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Печерський суд Києва зняв арешт з активів торгово-розважального центру Ocean Plaza через те, що це рішення є обтяжливим та неспівмірним із завданнями кримінального провадження. Тож із жовтня магазини в цьому ТРЦ відновлять роботу.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах