Коли у Києві ввімкнуть опалення

Коли у Києві ввімкнуть опалення.

Коли у Києві ввімкнуть опалення. Фото: infoindustria.com.ua

Події
01 жовтня 2022 12:53

Влада Києва не називає точну дату початку опалювального сезону, так як вона залежить від погоди. Проте у Київській міській державній адміністрації назвали умову, за якої у будинки постачатимуть тепло.

Зазначимо, що Київ готовий до опалювального сезону. Його початок завжди залежав від того, яка температура на вулиці. Цей рік - не виключення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що опалювальний сезон у Києві розпочнеться, коли середньодобова температура повітря буде меншою ніж +8 градусів упродовж трьох діб.

Цього року місцева влада вирішила, що доцільно буде застосувати більш гнучкий підхід до початку опалювального сезону. Це дозволить даремно не спалювати газ, коли на вулиці ще тепло, і при цьому не затягувати до сильних морозів.

- Зволікання в холодну погоду із запуском опалення може призвести до техногенних наслідків. Я вже не говорю про комфорт і здоров'я людей , які для нас на першому місці, - зазначив Пантелєєв.

Як показують дані ресурсу The Weather Channel, найближчі похолодання в Києві очікуються вже 12-14 жовтня, коли температура повітря вночі сягатиме +6 градусів. Проте опалення можуть включити і пізніше цієї дати, якщо в подальшому на вулиці буде тепло.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні цього року старт опалювального сезону планується на 15 жовтня. Це найбільш оптимальна дата для всіх сел і міст. Раніше тепло в будинках очікувати не варто.

Також ми розповідали, чи відновили комунікації на Київщині після завершення бойових дій та чи готова область розпочати опалювальний сезон 2022-2023.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах