У Києві перейменували вулицю на честь загиблого фотожурналіста Макса Левіна

У Києві перейменували вулицю на честь загиблого фотожурналіста Макса Левіна.

У Києві перейменували вулицю на честь загиблого фотожурналіста Макса Левіна. Фото: ukrinform.ua

Події
29 жовтня 2022 15:19

У Києві одну з вулиць перейменували на честь фотожурналіста Максима Левіна, якого на Київщині вбили солдати РФ.

Нагадаємо, 22 березня стало відомо, що Макс поїхав на власному авто на Київщину, коли там велися запеклі бої. Він мав намір задокументувати наслідки російської агресії в Україні. Його машину знайшли біля села Гута Межигірська, а сам фотожурналіст зник.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Макса довгий час не могли знайти знайомі, але 2 квітня з'явилися сумні новини – його тіло знайшли 1 квітня у районі Вишгороду біля села, куди він спочатку приїхав.

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" провела власне розслідування щодо загибелі фотожурналіста під Києвом. За їхньою версією, 10 березня Левін втратив свій дрон у лісі біля села Мощун, тому журналіст вирішив знайти безпілотник, щоб не втратити ймовірно важливі знімки. Через три дні він поїхав туди зі своїм другом, солдатом Олексієм Чернишовим, який мав забезпечити йому безпеку. Але, на жаль, ліс вже частково зайняли російські солдати. Щодо того, що сталося далі, є дві версії, про які ви можете почитати за посиланням.

Максима Левіна посмертно нагородили орденом "За мужність".

Тепер же на його честь назвали вулицю, яка раніше мала ім'я фельдмаршала Багратіона. Розташована ця вулиця на Чоколівці, що в Солом'янському районі Києва.

Рішення ухвалили депутати Київради у четвер, 27 жовтня. Крім цієї вулиці, було перейменовано ще 40 вулиць, провулків та площ, назви яких пов'язані з РФ чи радянським минулим, пише "Вечірній Київ".

Мати Максима Валентина Левіна зізнається, що приємно вражена, адже ця новина стала втіхою для її материнського серця.

- Я дістала його документи зі скриньки нещодавно. І прочитала, що він не збирався бути воєнним фотографом. Але так сталося, що кілька його друзів загинули під час зйомок на Луганщині, на початку війни, вісім років тому. І тоді він зрозумів, що займатиметься цією тематикою.

Максим фотографував військові дії, що розгорталися на сході України з 2014 року. Він навіть був у Іловайську, але дивом уникнув загибелі, вирвавшись звідти.

З першого дня повномасштабного вторгнення Левін почав документувати те, що відбувалося у Харкові та Київській області – Бучі, Ірпені та Бородянці.

Він співпрацював з багатьма інформаційними агентствами: Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske. Його знімки використовували Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL).

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах