У київських школах просять встановити нормальні туалети в укриттях

У київських школах просять встановити нормальні туалети в укриттях.

У київських школах просять встановити нормальні туалети в укриттях. Фото: Олександр Біленко

Події
01 листопада 2022 10:08

Зараз школярі Києва змушені під час кожної повітряної тривоги йти в укриття. Іноді небезпека триває понад годину і діти можуть за цей час захотіти в туалет. Проте зараз у шкільних укриттях немає нормальних вбиралень для дітей. Батьки просять владу звернути на це увагу.

Батьки школярів гніваються, що краще б міська влада замість сотні цих туалетів зробила в укриттях та облаштувала нормальні вбиральні замість "відер-туалетів", які не мають нічого спільного з біотуалетами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тож на сайті Київської міської ради з'явилася петиція про встановлення в шкільних укриттях повноцінних вбиралень - з унітазами та окремими кабінками.

Адже це - про комфорт та приватність кожного учасника навчального процесу. Відра - це не розв'язання проблеми. Батьки говорять, що їхнє використання жахливе з точки зону гігієни та впливу на психіку дітей.

Через часті звуки сирени та можливість нового наступу на Київ, дітям, вчителям та мешканцям сусідніх будинків, ймовірно, на довгий час доведеться ховатися у шкільних укриттях. Але вони зовсім не облаштовані для перебування там людей. Тож батьки просять забезпечити доступ до туалету - базову потребу людини. 

- Повага до киян - це те, що має бути в основі будь-яких рішень міської влади, - зазначили автори петиції.

У київських школах просять встановити нормальні туалети в укриттях.У київських школах просять встановити нормальні туалети в укриттях. Фото: Олександр Біленко

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві планують створити "міжшкільні" укриття для дітей та батьків. Вони будуть додатковими і працюватимуть разом із вже наявними сховищами на території навчальних закладів. Для того, щоб їх зробити, Департамент освіти і науки КМДА спільно з відповідними структурними підрозділами повинні обстежити та взяти на облік підземні та наземні будівлі закладів освіти та визначити, які з них можна використовувати як найпростіші укриття.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах