У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми.

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми. Фото: rbc.ua

Події
03 листопада 2022 07:40

Державне агентство України з питань кіно призначили нового тимчасового керівника у столичному "Довженко-Центрі". Ним стала жінка, яка керує кінологічним центром. У кіноархіві не згодні з таким рішенням агентства, а креативні українці помітили каламбур у цій новині. Вони говорять, що, ймовірно, хтось переплутав професії і подумав, що кінолог займається кіно. Із цього приводу вже з'явилися меми.

Новою виконувачкою обовʼязків директора призначено  Юлію Каждан, яка керує таким бізнесом, як кінологічний центр "Ерсте Хунд", підприємством із діяльністю у сфері права "Джулія" та юридичною фірмою "Каждан та партнери". Попередня діяльність жінки не повʼязана зі сферою кіно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про призначення нової директорки до конкурсного відбору повідомили у пресслужбі Держкіно. 

Чому замінили директора?

Колишню очільницю "Довженко-Центру" Олену Гончарук відсторонили від керівництва за результатами аудиту. Тож на цю посаду згодом призначать постійного керівника за результатами конкурсного відбору. Поки що обовʼязки керівника виконуватиме професійний кризовий менеджер, який, за думкою Держкіно, має усунути виявлені недоліки і налагодити фінансово-господарську діяльність Центру.

Причиною такого рішення в агентстві назвали необхідність налагодити аудит та оптимізувати роботу державних підприємств через те, що зараз 40% держбюджету йде на зміцнення та забезпечення армії, а у 2023 році цей відсоток зросте до 50%.

Аудиторська перевірка Національного центру Олександра Довженка встановила, що він має негативний фінансовий стан. Це вказує на неефективне управління та неналежне виконання посадовцями своїх обов'язків. У Держкіно зазначили, що на сьогодні Центр фактично не працює і має збитки.

Державне агентство України з питань кіно оголосить новий конкурс на посаду генерального директора "Довженко-Центру". Узяти участь в ньому зможуть усі охочі, які відповідатимуть вимогам, що визначені у статті 21-1 Закону України "Про культуру". Юлія Каждан не бути брати участь у конкурсі, а от колишня директорка Олена Гончарук зможе ще раз поборотися за керівну посаду. Зараз вона є керівницею Музею кіно "Довженко-Центру".

У "Довженко-Центрі" проти

Однак співробітники "Довженко-Центру" не визнали нового керівника. Вони назвали дії Держкіно "рейдерським захопленням" і написали з цього приводу заяву. За їх словами, агентство встановило свого "антикризового гауляйтера", чим публічно ганьбить колектив "Довженко-Центру", знецінює роботу з кіноархівом України та безпідставно звинувачує в бездіяльності, неефективному управлінні та неналежному виконанні обов'язків.

Вони порівнюють дії Держкіно з діями країни-агресора, заявляючи про маніпулювання інформацією, захоплення території на нібито законних підставах та призначення маріонеткових керівників. Колектив Центру буде чинити спротив наказам і діям нового керівництва.

- Немотивовані, непрогнозовані, авторитарні дії Держкіно спричинять руйнацію інституції та втрату кіноспадщини Олександра Довженка, Кіри Муратової, Сергія Параджанова, Дзиґи Вертова, Юрія Іллєнка та інших всесвітньовідомих кінодіячів. Колектив Довженко-Центру не згоден з діями Держкіно, не визнає процедуру призначення нового керівника... - заявили в кіноархіві.

Кінолог в кіно, філолог у філармонії

Новина про керівницю "Довженко-Центру", яка очолює кінологічний центр розсмішила українців. Із цього приводу вони вже створили кілька фото-жабів. Люди говорять, що за такою логікою у філармонії повинні працювати філологи, а на космічній станції - косметолог.

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми.У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми. Фото: @memargam

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми.У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми. Фото: Віктор Бенед

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми.У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми. Фото: Олександр Тодорчук

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми.У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми. Фото: Альона Яхно

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми.У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми. Фото: Володимир Арієв

У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми.У "Довженко-Центрі" призначили нову директорку, яка керує кінологами: подробиці і меми. Фото: Дмитро Двойченков

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що за попередньою інформацією головою збірної команди України з футболу може стати колишній український футболіст, а нині тренер команди "Аль-Айн" з Об'єднаних Арабських Еміратів Сергій Ребров. Ходять чутки, що його можуть звільнити з посади тренера через незадовільні результати. Якщо це станеться, то з 1 січня Ребров може очолити українську збірну команду.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах