Росія вдарила по Києву пустою ракетою з імітатором ядерної боєголовки

Росія вдарила по Києву пустою ракетою з імітатором ядерної боєголовки.

Росія вдарила по Києву пустою ракетою з імітатором ядерної боєголовки. Фото: defence-ua.com

Події
18 листопада 2022 13:57

15 листопада росіяни застосували по території України близько 90 ракет. Частина з них була направлена на Київ. Але, як з'ясувалося, одна ракета, яка була збита над столицею, взагалі не мала бойової частини. Імовірно, це була ядерна ракета, але без ядерного заряду.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що вдень 15 листопада Росія нанесла ракетний удар по Києву. Унаслідок цього було пошкоджено дві багатоповерхівки в Печерському районі. Відомо, що від удару ракети загинула літня жінка. Також того дня було збито декілька ворожих ракет над Київською областю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Видання Defence.ua дізналося із власних джерел, що росіяни замінили бойову частину одної з ракет на боєголовку без заряду. Це, за думкою журналістів, може свідчить, що у РФ критично вичерпується запас крилатих ракет.

Ракета, у якій було замінено боєголовку - це крилата ракета типу Х-55. У ній було "прикручено" імітатор ядерної бойової частини. 

Росіяни, ймовірно, взяли Х-55 зі своїх ядерних запасів, зняли з неї ядерну боєголовку і замість неї поставили пустий блок. Вони вийнятли ядерну частину, але не змогли зарядити туди звичайну боєголовку. Тому й застосували для удару Х-55 із порожньою бойовою частиною.

Різниця в тому, що раніше Росія застосовувала ракети типу Х-555. Це модифікація ракети Х-55, яка має не ядерну, а "класичну" вибухівку. А ракета Х-55 розроблялася як носій ядерної зброї. 

Росія вдарила по Києву пустою ракетою з імітатором ядерної боєголовки.Росія вдарила по Києву пустою ракетою з імітатором ядерної боєголовки. Фото: defence-ua.com

Росія вдарила по Києву пустою ракетою з імітатором ядерної боєголовки.Росія вдарила по Києву пустою ракетою з імітатором ядерної боєголовки. Фото: defence-ua.com

Пояснення цим діям росіян таке: або вороги навмисне використали Х-55 із "пустим" імітатором ядерної бойової частини, щоб створити ефект перевантаження нашої протиповітряної оборони, або у них закінчилися Х-555.

Раніше ми розповідали, чим небезпечна "брудна бомба", якою Росія нещодавно лякала Україну. Вона зовні не відрізняється від звичайного заряду, але після її вибуху в атмосферу потрапляють радіоактивні речовини, або малопотужний ядерний заряд.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах