Чому в Україні чоловікам масово вручають повістки на вулиці та в закладах

Чому в Україні чоловікам масово вручають повістки на вулиці та в закладах.

Чому в Україні чоловікам масово вручають повістки на вулиці та в закладах. Фото: www.mak-mel.com

Події
27 грудня 2022 09:16

У зв'язку з війною, що триває, в Україні продовжено загальну мобілізацію. Чоловіки призовного віку можуть у будь-який час та будь-де отримати повістку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Це потрібно для того, щоб Міністерство оборони України отримало актуальні дані про чоловіків, які вчасно не повідомляють їм всю потрібну інформацію. Військовозобов'язаних припинять "ловити" на вулицях і в громадських місцях, якщо вони будуть відповідальними.

Наразі є багато випадків, коли повістки вручають просто на вулиці. Це не означає, що того ж дня громадянина відправлять на навчання чи одразу на фронт. Обов'язкова явка до "воєнкомату" є суто бюрократичною справою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пише "24 канал", начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач розповів, що повістки на вулицях можуть не вручати, якщо чоловіки призовного віку будуть самостійно подавати дані до ТЦК.

За словами військового, українці майже ніколи не подають до ТЦК відомості про те, коли вони закінчили навчання, яку освіту мають, коли одружилися чи розлучилися, коли в них з'явилися діти та коли і куди вони переїхали.

Усі ці дані потрібні для особистої справи, тому Міноборони наказало видавати повістки просто на вулицях чи в громадських місцях.

Раніше повідомлення про явку до "воєнкомату" приносили додому, але, як зазначив Горбач, це не було ефективно. Коли приходять додому до чоловіків, то вони просто не відчинають двері. Тому начальники територіальних центрів обирають саме громадські місця, де є багато людей.

Зазначимо, що ТЦК разом із поліцейськими можуть перевірити документи чоловіка при врученні повістки про необхідність подати свіжі відомості. 95% громадян, які отримали повістки, не призиваються до ЗСУ, а лише уточнюють свої військово-облікові дані і продовжують жити звичайним життям.

За словами Романа Горбача, особливо легко роздавати повістки, коли порушується громадський порядок. Тому їх часто роздавали під час комендантської години.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, хто з українців не підлягає призову і може виїжджати за кордон. До призовників належать чоловіки віком від 18 до 60 років, але є категорії людей, які мають "білий квиток". Проте, навіть ті, хто звільнені від призову, мають з'явитися до ТЦК, щоб повідомити про свій статус. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах