Карта бойових дій в Україні 18 січня

Карта бойових дій в Україні 18 січня.

Карта бойових дій в Україні 18 січня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
18 сiчня 2023 08:04

У середу, 18 січня, в Україні почалася 329-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією, яка минулого року вторглася на нашу територію зі зброєю. У міністерстві оборони РФ готуються до проведення масштабних військових реформ у найближчі три роки. Ймовірно, РФ готується до тривалої війни в Україні і не тільки, а також до створення значно сильнішої армії.

Можливо, 18 січня президент Володимир Путін оголосить другу хвилю мобілізації до військ РФ. Про це раніше попереджали й іноземні розвідники.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 18 січня.

Карта бойових дій в Україні 18 січня.Карта бойових дій в Україні 18 січня. Фото: www.understandingwar.org

Росіяни намагаються відновити втрачені позиції поблизу Кремінної, тож проводили штурм біля Червонопопівки. Позиції російських окупантів у районі Кремінної наразі розташовані біля Діброви. ЗСУ також змогли зупинити російський штурм біля Білогорівки.

Російські війська не полишають спроб захопити всю Луганську області і, можливо, готуються до вирішального вторгнення в регіон. Там діють російські диверсійно-розвідувальні групи, переодягнені в українську форму. Нещодавно вони намагалися прорвати українську оборону в невизначеному районі Луганської області.

Карта бойових дій в Україні 18 січня.Карта бойових дій в Україні 18 січня. Фото: www.understandingwar.org

17 січня російські війська продовжували наступальні дії навколо Соледару. Українські сили відбили штурми окупантів поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Краснополівки, Солі та Білогорівки. Загарбникам вдалося незначно просунутися від Білогорівки. У так званій "ДНР" вже повідомляють про "офіційне взяття Соледара" та зачистки у місті, ця заява вже третя за тиждень. ЗСУ, натомість, продовжують утримувати позиції в Солі. Подальше просування росіян у Соледарі та на околицях відбувається повільно, адже їм потрібно закріпити свої позиції та відбити українські контратаки.

Бої у Соледарі є значущими для обох сторін конфлікту. У Росії вважають, що взяття Соледару передвіщало б неминуче оточення Бахмута або навіть відступ українців аж до Слов’янська та Краматорська.

Наступальні дії вчора продовжувалися і навколо Бахмута. Українські війська відбили російські штурми біля Бахмута та Північного. Окупанти ще не захопили Кліщіївку, хоча такі повідомлення з'являлися. Там також триває бій. Станом на 17 січня українські сили контролюють значну частину цього населеного пункту.

Російські війська також здійснили штурм біля Новобахмутівки. Поблизу Кам’янки, Водяного, Невельського, Мар’їнки та Побєди ворожі штурми було відбито силами української армії. Також є повідомлення про проведення російських штурмів поблизу Красногорівки, Первомайського та Новомихайлівки.

Минулої доби російські війська продовжували регулярний вогонь з непрямої наводки вздовж лінії зіткнення в Донецькій області та на сході Запорізької.

Карта бойових дій в Україні 18 січня.Карта бойових дій в Україні 18 січня. Фото: www.understandingwar.org

У тимчасово окупованій частині Херсонської області російські війська зменшили використання залізничної станції з видимими пошкодженнями від ударів у Мирному. Окупанти також вже вдруге обстріляли Херсон запалювальними боєприпасами. Ця зброя заборонена для ведення війни Конвенцією про певні види звичайної зброї.

Минулої доби росіяни знову проводили обстріли житлових і цивільних об’єктів інфраструктури Запорізької області. А окупаційна влада регіону побоюєтся, що українські війська готуються до можливого контрнаступу.

МАГАТЕ продовжує роботу зі встановлення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції. Експерти заявляють, що ситуація з ядерною безпекою наразі є нестабільною, і закликали створити захисну зону навколо АЕС.

Карта бойових дій в Україні 18 січня.Карта бойових дій в Україні 18 січня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах