Карта бойових дій в Україні 19 січня

Карта бойових дій в Україні 19 січня.

Карта бойових дій в Україні 19 січня. Фото: АрміяInform

Події
19 сiчня 2023 07:22

У четвер, 19 січня, в Україні розпочалася 330-а доба повномасштабної війни проти Росії. Ворог продовжує наступати на сході і робити все для захисту своїх позицій на півдні України. Минулої доби президент РФ Володимир Путін оголосив промову на честь річниці прориву блокади Ленінграда. Її очікувало все російське і міжнародне товариство, адже Путін міг зробити нові заяви щодо війни в Україні. Проте цього разу про неї не йшлося, другу хвилю мобілізації в Росії не оголосили.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що РФ підтримує тривалу війну, знову говорячи, що Україна та західні країни продовжують геноцид російського народу. Путін і Лавров категорично відмовляються від переговорів з Україною і продовжують заперечувати українську незалежність.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 19 січня.

Карта бойових дій в Україні 19 січня.Карта бойових дій в Україні 19 січня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська трішки просунулися на південь від Площанки. Найближчим часом значного наступу окупантів на Кремінну очікувати не варто. Армія РФ перекидає через річку Красна техніку на інший берег. Також вони переміщують резерви та військову техніку поблизу Сєвєродонецька. Учора ЗСУ вдалося відбити ворожий штурм біля Білогорівки.

Карта бойових дій в Україні 19 січня.Карта бойових дій в Україні 19 січня. Фото: www.understandingwar.org

18 січня продовжилися наступальні операції навколо Соледару. Російські окупанти, ймовірно, намагалися просунутися в напрямку Верхньокам’янського, Спірного і Краснополівки. Українські сили відбили російський штурм поблизу Солі. Також росіяни, ймовірно, просунулися в Дворіччі та намагалися атакувати біля Красної Гори, де їх було зупинено нашими захисниками.

У Росії продовжуть сперичатися, хто несе відповідальність за захоплення Соледару. Міністерство оборони РФ то не визнає "заслуги" бійців ПВК "Вагнер" на цьому напрямку, то заявляє, що місто взяли "добровольці десантно-штурмових загоні", маючи на увазі це угрупування.

Наступальні дії також проводяться навколо Бахмута. Українські війська відбили штурми окупантів біля Бахмута та Кліщіївки. Тривають також наступальні дії на лінії фронту Авдіївка-Донецьк. Військові України відбили наступи росіян в районі Водяного, Невельського, Мар’їнки та Побєди. Російські війська продовжували вести регулярний вогонь з непрямої наводки вздовж лінії зіткнення в Донецькій та східній Запорізькій областях.

Карта бойових дій в Україні 19 січня.Карта бойових дій в Україні 19 січня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська вели невизначені наступальні дії поблизу Гуляйполя та Оріхового. Окупанти перевозять великі колони військового персоналу, обладнання та оборонних укріплень уздовж критичних логістичних ліній по всій Запорізькій області. Росіяни також зосереджені на Арабатській косі в Криму. Там вони тренують мобілізованих, а потім відправляють їх у невизначені райони на схід. До Запорізької області також прибули проросійські добровольці з Сербії, щоб "захищати лінію фронту" на боці РФ.

У ніч з 17 на 18 січня російські війська застосували запальні боєприпаси для удару по Херсону та по невстановленій ділянці на лінії фронту в Запорізькій області.

Росіяни обстріляли невизначені ділянки на лівому березі Херсонської області, не дозволивши українським військам просунутися. Це говрить про те, що ЗСУ час від часу досягають східного берега Херсонської області, який контролюють російські сили. 18 січня російські війська продовжували звичайний обстріл підконтрольних Україні районів Херсонської області, зокрема Херсону та його околиць.

Карта бойових дій в Україні 19 січня.Карта бойових дій в Україні 19 січня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах