Україні нададуть три батареї ЗРК Patriot із різних країн

Україні нададуть три батареї ЗРК Patriot із різних країн.

Україні нададуть три батареї ЗРК Patriot із різних країн. Фото: commons.wikimedia.org

Події
18 сiчня 2023 08:47

Три країни світу вже погодилися надати Україні новітні зенітно-ракетні комплекси Patriot для захисту цивільної та критичної інфраструктури від російських ракет. Однією з країн-партнерів, яка поставить в Україну важливе озброєння є Нідерланди.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 17 січня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Переговори щодо постачання систем Patriot тривають вже давно. Країни не відмовляють у допомозі і найближчим часом проведуть усі необхідні дії, щоб Україна якнайшвидше їх отримала.

17 січня про бажання надати Україні ЗРК Patriot повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. За словами Володимира Зеленського, це буде вже третя батарея комплексу на нашому озброєнні.

- Дякую, Марку! Тобто маємо вже три гарантовані батареї. Але це тільки початок. Працюємо над новими рішеннями для зміцнення нашої ППО, - говорить президент України.

Окрім цього Зеленський заявив, що влада робить усе можливе, щоб допомога від партнерів та підтримка України стала справді глобальною і щоб кроки для завершення російської агресії та повернення безпеки були здійснені усіма впливовими учасниками міжнародних відносин.

Нагадаємо, раніше про передання Україні системи Patriot повідомили у США та Німеччині. Союзники ще більше переконалися у важливості надання Україні зброї після прямого влучання російської балістичної ракети у багатоповерхівку в Дніпрі.

Vgorode вже розповідав як працює ЗРК Patriot та чому його наявність на озброєнні України є дуже важливою. Зокрема, осучаснена версія системи Patriot може виявляти та збивати не тільки звичайні крилаті, а і тактичні балістичні ракети. ЗРК працює за допомогою радіолокаційної системи, яка передає отримані данні про ціль та чітко б'є по ній ракетами Pak 2 чи 16 Pak 3.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах