Авіатроща в Броварах: з'явилося відео перших хвилин після падіння гвинтокрила

Авіатроща в Броварах: з'явилося відео перших хвилин після падіння гвинтокрила.

Авіатроща в Броварах: з'явилося відео перших хвилин після падіння гвинтокрила. Фото: Reuters

Події
20 сiчня 2023 09:09

Трагедія у Броварах, яка сталася 18 січня, сколихнула всю Україну та світ. Незрозумілі обставини падіння гвинтокрила ДСНС викликали купу дискусій в інформаціному просторі. Проте про причини авіакатастрофи говорити ще зарано, поки не буде офіційних коментарів слідчих та влади. Поки що ми можемо лише вшанувати пам'ятать загиблих та дізнатися більше деталей події. Так у мережі з'явилося відео, на якому зафіксовані перші хвилини після падіння гвинтокрила у житловому кварталі Броварів.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що зранку, 18 січня, біля дитячого садочка у Броварах пролунав вибух, а потім почалася масштабна пожежа. В Офісі президента одразу ж повідомили, що на місцевий об'єкт соціальної інфраструктури впав якийсь літальний апарат. Пізніше з'ясувалося, що це був гелікоптер ДСНС, який летів на Харківщину. На борту перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України. Посадовці загинули разом із екіпажем. Також унаслідок падіння гвинтокрилу постраждали та загинули цивільні, серед яких, на жаль, були діти. Усі обставини авіатрощі вже встановлюють правоохоронці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як тільки стануть відомі точні причини падіння гелікоптера, українцям одразу ж про це повідомлять. За дорученням президента Володимира Зеленського, Служба безпеки України вже розпочала кримінальне провадження щодо цієї страшної події.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликає людей утриматися від передчасних висновків і спекуляцій до того часу, поки розслідування аварії вертольота у Броварах не завершиться. За його словами, це займе деякий час.

На місці події працювали всі екстрені служби. Поліцейські допомагали громадянам, які опинилися у епіцентрі аварії. Одними із перших на місце трагедії прибули співробітники поліції Київської області Андрій Рябоконь та Дмитро Іванов. Вони рятували дітей, допомагали під час пожежі та евакуювали людей.

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов подякував колегам за рішучість, силу і стійкість до ризику заради порятунку інших, а також опублікував відео, на якому знято пожежу, що виникла одразу після падіння гвинтокрила. У цьому ж записі є розповіді поліцейських про авіакатастрофу.

 

Поліція опитала понад 2 000 людей, які могли бачити авіакатастрофу у Броварах. Відома нова інформація, що на борту гелікоптера перебувало не 9, а 10 людей. Окрім них загинули четверо місцевих мешканців, серед яких одна дитина - маленька дівчинка, яка загинула разом із мамою.

Наразі відомо про 25 постраждалих людей різного ступеня тяжкості, 11 з яких - діти. Дехто з них перебуває у лікарні, інші отримують допомогу вдома.

Раніше ми писали, що шістьох постраждалих українців, які отримали опіки через падіння гелікоптера, будуть лікувати за кордоном. Це дорослі і діти, які перебувають у тяжкому стані. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах