Розслідування причин трагедії в Броварах: коли розшифрують "чорну скриньку"

Розслідування причин трагедії в Броварах: коли розшифрують "чорну скриньку".

Розслідування причин трагедії в Броварах: коли розшифрують "чорну скриньку". Фото: Reuters

Події
04 лютого 2023 19:11

Правоохоронці продовжують проводити розслідування причин падіння гелікоптера у житловому кварталі Броварів, що на Київщині. Дізнатися всю правду допоможе розшифрування "чорної скриньки", яка записувала всю розмову пілота гвинтокрила із диспетчером.

Нагадаємо, 18 січня поблизу школи і житлового будинку у місті Бровари люди почули вибух. Як з'ясувалося пізніше, на цьому місці впав вертоліт ДСНС, який виконував робочий виліт. Відомо, що у наслідок авіакатастрофи загинуло 14 людей, а 25 українців отримали поранення. Серед них були і діти. На борту гелікоптера перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України та екіпаж. Усі вони загинули. Міністра МВС Дениса Монастирського та його колег поховали 21 січня на Байковому кладовищі у Києві. Також, на жаль, через авіакатастрофу загинула маленька дівчинка разом із мамою. У момент падіння вони якраз зайшли до садочка, який було зруйновано уламками гвинтокрила. Попрощатися із ними прийшли сотні жителів Броварів та міський голова Ігор Сапожко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після падіння гелікоптера оджразу розпочалося слідство щодо основних версій трагедії. Перш за все, правоохоронці розглядають три версії: падіння вертольоту через порушення правил польоту чи технічну несправність, а також через умисні дії щодо його знищення. Слідство триває і досі. За словами посадовців, точні причини трагедії швидко дізнатися не вийде.

Для розуміння ситуації, у ході слідства буде розшифровано "чорну скриньку" з того самого гелікоптера ДСНС, що впав у Броварах. Цю експертизу планують провести за один-два тижні. Про це розповів голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас в ефірі Національного марафону "Єдині новини". 

За словами депутата, коли "чорну скриньку" розшифрують, правоохоронці зможуть чіткіше визначитися із пріоритетною версією. Слідчі вже співпрацюють із французькими колегами, щоб отримати запис.

Поки що версія щодо несправності гвинтокрила чи помилки пілота є більш вірогідною, ніж можливість диверсії. Але ця можлива причина не заперечується. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах