В Україні скоро подешевшають курячі яйця: коли і наскільки

В Україні скоро подешевшають курячі яйця: коли і наскільки.

В Україні скоро подешевшають курячі яйця: коли і наскільки. Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Події
10 квiтня 2023 19:24

В Україні прогнозують зниження цін на курячі яйця після Великодня. Також прогнозують, що впаде вартість огірків.

Нагадаємо, вартість курячих яєць різко зросла у жовтні минулого року. Держстат офіційно зафіксував зростання ціни у вересні на 54%, порівняно з червнем. Це пояснювали сезонністю, подорожчанням виробництва, вартістю логістики та кормів, а також втратою поголів'я через війну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну поголів'я курей-несучок не оновилося минулої весни, проте найближчим часом виробництво яєць зростатиме, адже почнуть кури-несучки, поголів'я яких змогли відновити на підприємствах півроку тому.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону заявив, що вартість яєць за тиждень почне падати. За його словами, ціни на цей харчовий продукт впадуть щонайменше на третину.

Висоцький зазначив, що зараз прогнозують здешевлення яєць на 20-40%, залежно від подальшої ситуації на ринку кормів.

Незважаючи на проблеми з курячими яйцями, виробництво курячого м'яса не так сильно постраждало через війну, тому ціни на нього не зростатимуть. До того ж з потеплінням в Україні знизяться ціни на свіжі огірки. Нині їхня ціна перевищує 100 гривень за кілограм, проте незабаром вартість може впасти до кількох десятків гривень.

Зазначимо, що раніше науковці Інституту аграрної економіки та "Союзу птахівників України" прогнозували, що перед Великоднем яйця коштуватимуть близько 66,74-63,03 гривень за десяток, а після свята ціна значно знизиться - до 44,49-48,20. гривень за десяток

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах