Чи збудують у Києві укриття на зупинках і чи відкриють додаткові входи в метро

Чи збудують у Києві укриття на зупинках і чи відкриють додаткові входи в метро.

Чи збудують у Києві укриття на зупинках і чи відкриють додаткові входи в метро. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Події
11 сiчня 2023 17:00

У КМДА розповіли, чи планують у Києві встановлювати бетонні укриття біля зупинок громадського транспорту та чи відкриють входи на станції метро, які були закриті з початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що питання встановлення бетонних укриттів на зупинках порушувалося ще влітку 2022 року, оскільки було введено заборону на рух громадського транспорту під час повітряної тривоги. Проте мер столиці Віталій Кличко місто не має грошей на облаштування таких укриттів, але визнав, що бомбосховище біля кожної зупинки - це був би ідеальний варіант, хоч і нездійсненний.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв'ю "ТСН" розповів докладніше, чому укриття такого формату у місті встановлювати не планують.

За його словами, для створення таких укриттів потрібно відповідно до відповідних стандартів і норм. Вони визначають, на скільки людей розраховане таке укриття, чи повинні люди в ньому сидіти чи стояти, чи потрібна там наявність туалету і якою мірою фортеці має бути укриття.

Поворозник пояснив, що таких державних стандартів немає, а просто встановити бетонні блоки та назвати їх "укриттям" – не вихід. Якби люди в ньому загинули, то постали б питання, хто і на якій підставі їх встановив.

Тому для створення такого роду укриття слід розробляти державні стандарти. Тільки після цього місто займеться виготовленням та встановленням укриттів згідно з усіма рекомендаціями.

А поки що міська влада пропонує мешканцям Києва користуватися загальнодоступними укриттями у підземних переходах, паркінгах, станціях метро та інших спеціально облаштованих місцях.

Також заступник голови КМДА відповів на запитання, чи відкриють додаткові входи на станції метро, які все ще закриті з 24 лютого 2022 через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Наприклад, не працюють другі виходи на станціях "Позняки", "Осокорки" та "Контрактова площа".

Як пояснив Поворозник, поки що їх відкривати не планують задля безпеки пасажирів. Він зазначив, що таку рекомендацію міськвладі отримали від правоохоронців та військових. І щойно вони змінять своє рішення, то входи відкриють, адже місто також зацікавлене у тому, щоб городянам комфортно в ньому жилося.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах