У Києві немає грошей на встановлення укриттів біля зупинок наземного транспорту

У Києві немає грошей на встановлення укриттів зупинки наземного транспорту.

У Києві немає грошей на встановлення укриттів зупинки наземного транспорту. Фото: Ігор Терехов Telegram

Транспорт та інфраструктура
15 серпня 2022 21:50

Через дефіцит коштів у бюджеті міста, будівництво анонсованих раніше бетонних укриттів на зупинках у Києві може і не розпочатися. Такий висновок можна зробити зі слів Віталія Кличка.

Мер Києва дав велике інтерв'ю виданню "Бабель", у якому висвітлив перспективи розвитку міста в умовах воєнного стану. Зокрема, Віталій Кличко вперше прокоментував заборону руху громадського транспорту під час повітряної тривоги, про це вже писав Vgorode.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що під час повітряної тривоги людям небезпечно перебувати на зупинках та в торгових центрах, скупчуватися в одному місці на вулиці також не варто. Тому їм слід розосередитися і йти в укриття, а у разі їх відсутності - сховатись у найбільш безпечному місці, наприклад, біля бетонних конструкцій або у улоговинах. Стояти на зупинках небезпечно, адже туди також може прилетіти ракета.

Також Кличко розповів, що місто не має грошей на облаштування укриттів біля зупинок наземного міського транспорту, але визнав, що бомбосховище у кожної зупинки - це був би ідеальний варіант, хоч і нездійсненний.

Нині всі кошти з бюджету йдуть на оборону та війну. І хоча Київ має цілих 16 мільярдів "віртуальних" коштів на рахунку в казначействі, на практиці грошей у бюджеті немає. Тим не менш, місто власним коштом відновлює пошкоджені будинки в Києві, мета - завершити роботи до початку опалювального сезону.

Київ зовсім немає грошей на розвиток, розповів мер. Їх вистачає лише на підтримку критичної інфраструктури.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах