У Київраді пропонують скасувати зупинку транспорту під час тривоги

У Київраді пропонують скасувати зупинку транспорту під час тривоги.

У Київраді пропонують скасувати зупинку транспорту під час тривоги. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
27 вересня 2022 18:05

На сайті Київради з'явився проект рішення, в якому пропонується скасувати обов'язкове зупинення громадського транспорту під час повітряних тривог у Києві.

Нагадаємо, 1 серпня у Києві почало працювати нове правило безпеки - весь наземний громадський транспорт має зупинятися після сигналу повітряної тривоги. Пасажири повинні виходити із салону та прямувати до укриття. Не всі громадяни були задоволені цим правилом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вони говорили, що зупинка транспорту створює ще більшу небезпеку при можливому ракетному обстрілі, адже люди залишаються на зупинках. Таким чином, кількість жертв може навіть збільшитись. Тому на сайті Київради зареєстрували петицію, в якій це правило вимагали скасувати. Її автором виступив столичний транспортний аналітик Олександр Гречко.

За тиждень петиція набрала необхідну кількість голосів, тому її розглянула Київрада. На слуханні виступив автор петиції Олександр. Коли він запитав, хто приїхав на засідання на громадському транспорті, депутати промовчали, адже крім нього самого ніхто муніципальним транспортом не користується. Транспортна комісія підтримала петицію про відміну рішення щодо зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги та передає її на розгляд мера Віталія Кличка.

Глава міста Кличко заявив з цього приводу, що не самостійно ухвалив рішення про зупинення транспорту під час тривоги – це порадили зробити військові, спеціалісти Служби з надзвичайних ситуацій.

А 31 серпня у Раді оборони Києва винесли остаточне рішення, згідно з яким транспорт продовжуватиме зупинятися під час тривоги.

Депутати Київради Григорій Маленко, Зоя Ярош, Євгенія Кулеба, Ксенія Семенова, Андрій Порайко зареєстрували проект рішення щодо забезпечення безперебійного перевезення пасажирів громадським транспортом під час повітряних тривог. Про це повідомив автор петиції Олександр Гречко.

У документі йдеться не лише про наземний транспорт, а й про метрополітен. Тобто депутати хочуть скасувати зупинку громадського транспорту та поїздів метро на відкритих ділянках.

Нагадаємо, поїзди метро під час повітряної тривоги не курсують відкритими ділянками "червоної" та "зеленої" ліній, що також давно створює незручності для мешканців Києва.

Так, депутати пропонують забезпечити стабільну роботу громадського транспорту під час повітряних тривог.

За словами Гречка, два місяці "абсурдного рішення" Ради оборони Києва показало, що воно не покращило безпеку городян, а комунальний транспорт втратив платоспроможних пасажирів і працює на збитки. У той же час від цього виграють маршрутники та таксисти, які цього правила не дотримуються.

До того ж у документі пропонується бачити співробітникам "Київпастрансу" та метрополітену спецперепустки, щоб люди могли спокійно дістатися після роботи додому під час комендантської години.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах