Кличко відповів на другу петицію про скасування зупинки транспорту через тривогу

Кличко відповів на другу петицію про скасування  зупинки транспорту через тривогу.

Кличко відповів на другу петицію про скасування зупинки транспорту через тривогу. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
30 березня 2023 12:11

Кличко відповів уже на другу петицію про скасування зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги у Києві. Відповідь міськвлад поки що так і не змінилася.

Нагадаємо, з 1 серпня 2022 року у Києві під час сигналу повітряної тривоги весь наземний громадський транспорт має зупинятися. Пасажири повинні виходити із салону та прямувати до укриття. Однак не всі громадяни були задоволені цим правилом і вимагали від влади скасувати рішення. Міський голова Віталій Кличко відмовився підтримати петицію киян, як це зробили депутати транспортної комісії Київради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Незважаючи на те, що першу петицію відхилили, жителі Києва, як і раніше, мають намір домогтися свого та створили нові схожі петиції, які активно підписують городяни. Одна з них набрала 7200 голосів з 6000 необхідних, так що міськвлада мала на неї відреагувати.

16 березня голова столиці доручив її розгляд в установленому порядку заступнику голови КМДА Петру Пантелєєву, директору департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслану Кандібору та постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами.

А вчора, 29 березня, на сайті електронних петицій Київради виникла відповідь на неї. У відповідному документі зазначено, що петицію розглянули, але скасовувати заборону не будуть.

У тексті відповіді зазначено, що згідно з чинним законодавством України деякі заходи вживають на підставі рішень Ради оборони Києва.

- Так, враховуючи необхідність вжиття додаткових заходів, спрямованих на безпеку цивільного населення столиці, а також враховуючи Зразковий алгоритм дій населення за сигналом оповіщення цивільного захисту "Увага всім", "Повітряна тривога", 29 липня ухвалили рішення про особливості роботи громадського транспорту час повітряної тривоги, - йдеться у документі.

Рішення Ради оборони Києва ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої ситуації з безпеки у Києві. Його переглянуть виключно за умови суттєвої стабілізації та отримання відповідних рекомендацій від ДСНС.

Автору петиції нагадали алгоритм дій пасажирів під час оголошення тривоги, а також вказали, що після скасування тривоги витрачатися на проїзд у громадському транспорті не треба, оскільки можна скористатися попередньо оплаченими проїзними документами.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах