В Україні мобілізуватимуть резервістів другої черги

В Україні мобілізуватимуть резервістів другої черги.

В Україні мобілізуватимуть резервістів другої черги. Фото: Reuters

Події
15 березня 2022 17:05

В Україні у військові частини закликали майже всіх резервістів першої черги, тобто тих, хто вже брав участь у бойових діях. Тепер, як повідомляє начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, мобілізуватимуть військовозобов'язаних, які в першу чергу не увійшли.

Про це Горбач сказав на брифінгу в Ukraine MediaCenter Kyiv.

До другої черги мобілізації входять категорії громадян, які проходили військову службу раніше, але не брали участь у бойових діях. Вони вже мають певний військовий досвід, тому можуть одразу прямувати у військові частини.

Також до другої хвилі мобілізації входять наступні черги резервістів, зокрема громадяни, які не проходили раніше службу, але можуть служити. Після мобілізації їх направлять до навчальних центрів ЗСУ, а потім до військових частин.

Третьою категорією громадян, яких можуть мобілізувати, є переселенці. Чоловіки віком від 18 до 60 років мають стати на військовий облік за місцем перебування.

Також до нової хвилі мобілізація підлягають жінки, які перебувають на військовому обліку за відповідними військово-обліковими спеціальностями (медики, зв'язок, обчислювальна техніка, радіоелектроніка тощо). Жінок обіцяють не мобілізувати без їхньої згоди. На даний момент такої потреби немає.

Указ президента про загальну мобілізацію Верховна Рада України затвердила 3 березня. Мобілізація проводиться протягом 90 діб з дня набрання чинності указом.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що за словами президента Володимира Зеленського, у воєнний час потрібно відновлювати та підтримувати економіку країни. Тому глава держави просить малий та середній бізнес розпочати роботу, якщо це дозволяє ситуація. А ті, у кого поки що немає роботи, можуть знайти легко її знайти, адже ресурси з пошуку роботи публікують на день від 200 до 500 вакансій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах