Унаслідок потрапляння ракети в будинок у Києві загинула журналістка Віра Гирич

Унаслідок потрапляння ракети в будинок у Києві загинула журналістка Віра Гирич.

Унаслідок потрапляння ракети в будинок у Києві загинула журналістка Віра Гирич. Фото: www.facebook.com/ilia.sokolov.9

Події
29 квiтня 2022 13:25

Ввечері, 28 квітня, ворог обстріляв ракетами Київ та область. Одна російська ракета поцілила у нещодавно збудований будинок у столиці. Мешканців там було небагато, але одна людина загинула - Віра Гирич, продюсер та журналіст Радіо Свобода.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Росія запустила крилаті ракети по Шевченківському району столиці. Вона влучила у багатоповерхівку, зруйнувавши перші поверхи. Унаслідок атаки постраждало 10 чоловік, а одна жінка загинула. Проте столична влада говорить, що під завалами можуть ще знаходитись люди. Ракети, ймовірно, летіли з Криму.   

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Влада Києва зранку, 29 травня, написала про те, що у будинку під час розбирання завалів знайшли тіло жінки. З повідомлення журналіста Олександра Демченка стало відомо, що у тій багатоповерхівці загинула його колега Віра Гирич. Жінка працювала на Радіо Свобода продюсером. Пізніше її загибель підтвердило видання.

Журналіст опублікував фото зруйнованого будинку і машини під ним і повідомив, що це авто належало Вірі Гирич. 

- Це маленька машинка Віри Гирич - моєї колеги з Радіо Свобода. На ній пару років тому вона возила нас у Немішаєво, розповідали як шукати інформацію на окупованих територіях, - написав Демченко.

Унаслідок потрапляння ракети в будинок у Києві загинула журналістка Віра Гирич.Унаслідок потрапляння ракети в будинок у Києві загинула журналістка Віра Гирич. Фото: www.facebook.com/sashdemch

За його словами, Віра загинула через те, що точна російська ракета потрапила у її будинок. Жінка пролежала під завалами там всю ніч, а знайшли її лише зранку.

Про загибель своєї співробітниці написали і на Радіо Свобода. Редакція висловила співчуття родині Віри і розповіла, що вона була світлою і доброю людиною та справжнім професіоналом. Віра Гирич почала працювати в київському бюро Радіо Свобода з 1 лютого 2018 року. До того вона працювала на провідних українських телеканалах, зокрема на "1+1" та "Еспресо".

Люди, які особисто знали Віру Гирич, почали писати про неї у Facebook і згадувати її добро та підтримку. 

- Персонально для мене пані Віра була доброю феєю, яка завжди допомагала та ділилась контактами. Кожного разу коли я щось шукала і не знала де, я писала: "пані Віро, дуже потрібна допомога" і пані Віра завжди відгукувалась. Востаннє ми переписувались місяць тому, - написала дівчина, яка проходила практику на Радіо Свобода і саме там познайомилася з Вірою Гирич.

Також Віра працювала у пресслужбі Посольства Ізраїлю, про що написала її колега Оксана. За її словами, Віра Гирич була із родини воїна УПА. Оксана згадує її як професіонала та гарного знавця історії України. 

Редакція Vgorode приносить свої щирі співчуття родині Віри Гирич.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах