КМДА вирішує питання про звільнення директорки Київської лікарні ветеринарної медицини

КМДА вирішує питання про звільнення директорки Київської лікарні ветеринарної медицини.

КМДА вирішує питання про звільнення директорки Київської лікарні ветеринарної медицини. Фото: the-village.com.ua

Події
23 червня 2022 10:01

Київська міська державна адміністрація прийняла звернення від зоозахисників UAnimals щодо звільнення директорки КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" Наталії Мазур. Влада створила спеціальну комісію з 8 людей, яка розгляне справу щодо жорсткого поводження з тваринами та винесе рішення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що під час окупації Бородянки у притулку для собак загинуло понад 200 тварин. Собаки з початку війни та окупації сиділи закритими у вольєрах, без їжі та води. Жодного разу до них не приїхало керівництво притулку чи представників Київської міської лікарні ветеринарної медецини, на балансі якої він знаходиться. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зоозахисники звинуватили директорку установи Наталію Мазур, яка начебто покинула тварин напризволяще. Проте Наталія Мазур пояснила ситуацію тим, що до окупації не було ніяких повідомлень про евакуацію з Бородянки, тож залишати клітки відчиненими не було необхідності. А після того, як війська РФ зайшли у селище, ніхто не зміг доїхати до притулку.

UAnimals зазначили, що попри трагічні подіїї у Бородянському притулку Наталія Мазур залишається на посаді та продовжує працювати з тваринами. Команда вимагає звільнення директорки КП, через яку, за їхньою інформацією,  загинуло 222 собаки.

- Це важливо не лише для волонтерів та зоозахисників, а й для тварин, які у будь-який момент можуть знову бути покинуті, - повідомили зоозахисники.

КМДА вирішує питання про звільнення директорки Київської лікарні ветеринарної медицини.КМДА вирішує питання про звільнення директорки Київської лікарні ветеринарної медицини. Фото: facebook.com/UAnimals.official

Наразі за цим фактом триває службове розслідування. Рішення щодо звільнення прийматиме спеціально створена у КМДА комісія. Про нього мають повідомити вже у кінці червня.



Раніше ми розповідали про щасливий кінець для відомої кішки Шафки з Бородянки, яку волонтери врятували з сьомого поверху зруйнованого будинку. Попри непорозуміння між власниками кішки і волонтерами, тваринку вилікували та повернули додому

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах