У "Київміськбуді" повідомили, що не можуть добудувати житлові комплекси "Укрбуду"

У "Київміськбуді" повідомили, що не можуть добудувати житлові комплекси "Укрбуду".

У "Київміськбуді" повідомили, що не можуть добудувати житлові комплекси "Укрбуду". Фото ілюстративне: houzze.com.ua

Події
21 серпня 2022 17:05

Інвесторам житлових комплексів компанії "Укрбуд", які з 2020 року почав добудовувати "Київміськбуд", повідомили про проблеми фінансуванням робіт та продовженням будівництва.

Нагадаємо, через брак грошей компанія "Укрбуд" припинила своє існування, через що безліч сімей не могли розраховувати, що їх наперед куплене житло все-таки добудують.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через деякий час деякими недобудованими об'єктами зайнялася компанія "Київміськбуд". Спершу будівництво відновили на п'яти об'єктах, після чого список поповнювався. За останні два роки компанія запровадила в експлуатацію кілька житлових комплексів.

Тепер у компанії "Київміськбуд" заявили, що добудувати прийняті на баланс проблемні об'єкти "Укрбуду" неможливо. У повідомленні йдеться про те, що від компанії "Житло-Капітал", з якою інвестори уклали договори про фінансування будівництва, з 22 лютого 2022 року не надходять кошти.

"Житло-Капітал" перестали перераховувати гроші, відмовляючись виконувати свої зобов'язання. При цьому інвестори протягом останнього півроку щомісяця продовжують виплачувати гроші на їхні рахунки. У "Київміськбуді" зазначили, що вони не можуть на це вплинути та не мають доступу до інформації про залишки на рахунках Фонду фінансування будівництва.

При цьому в Telegram-каналі "Інвестори Укрбуд" також відреагували на цю заяву. Там з'явилася посада, в якій пояснюється, що компанія "Житло-Капітал" отримала лише часткову звітність від "Київміськбуду" - довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати у червні-липні на загальну суму понад 400 мільйонів гривень, проте при цьому на будівельних майданчиках практично не ведуться роботи. Зазначається, що "Київміськбуд" також відмовився надавати форми первинних облікових документів у будівництві.

Тому пролунала умова, що "Житло-Капітал" готове фінансувати всі об'єкти будівництва, адже всі необхідні кошти на рахунках є, проте лише якщо забудовник надасть Акти виконаних підрядних робіт.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах