В Обухові арештували корпоративні права картонно-паперового комбінату

В Обухові арештували корпоративні права картонно-паперового комбінату.

В Обухові арештували корпоративні права картонно-паперового комбінату. Фото: facebook.com/KyivCPM

Події
07 вересня 2022 08:43

На корпоративні права та 25 об’єктів нерухомості підприємств Київського картонно-паперового комбінату в Обухові було накладено арешт. Підприємство є одними з найбільших виробників паперу на території України. Причиною цього прокурори називають причетність до нього депутата держдуми Російської Федерації. Загальна сума арештованого майна становить понад 1 мільярд гривень.

Депутат країни-агресора, який був бенефеціарним власником підриємств, ухилявся від податків державі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Слідство встановило, що ексдепутат держдуми РФ у 2019-2021 роках здійснював підприємницьку діяльність на території України та не платив податки. Загальна сума боргу державі становила понад 132 мільйони гривень. Окрім цього депутат незаконно легалізував майно в особливо великих розмірах, що є порушенням ст. 212 і ст. 209 Кримінального кодексу України.

Детективами Бюро економічної безпеки України наразі проводиться досудове розслідування.

За даними Youcontrol, товариство "Київський картонно-паперовий комбінат" в Обухові засноване у 1994 році. Статутний капітал складає 10 мільйонів гривень. Зараз підприємство очолює Олександр Кравченко. На комбінаті виробляють різні види картону і виробів з нього, туалетний папір, паперові рушники, серветки, тари для яєць тощо. Протягом 2019-2020 років виручка заводу складала понад 5,7 мільярдів гривень на рік.

Підприємство мало тісні зв’язки з Росією. Документальним власником картонно-паперового комбінату є австрійсько-німецька група Pulp Mill Holding GmbH. Її кінцевий власник - уродженець Росії та громадянин Кіпру Володимир Крупчак, який зараз мешкає у Великобританії. Він фактично є інвестором заводу, тож через це підприємство можуть націоналізувати.

За інформацією видання Informator, Володимир Крупчак три роки був депутатом Архангельської обласної думи у РФ. У 2004-2007 роках він був депутатом державної думи Росії та членом партії "Единая Россия".  У 2008 році Крупчак завершив політичну діяльність, отримавши громадянство України. Пізніше він став громадянином Кіпру, але невідомо, чи відмовився від російського та українського громадянства.

Правоохоронцям поки що не вдалося довести, чи фінансував Крупчак бюджет РФ з грошей, отриманих на Київському картонно-паперовому заводі. Однак відомо, що він не відмовився від ведення бізнесу у Росії. У 2003 році Володимира Крупчака навіть нагородили українським орденом "За заслуги" за збереження культурних традицій українців у Росії.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що частина прибутку від столичного ТРЦ Ocean Plaza використовувалась його тодішніми власниками, російськими олігархами Ротенбергами, для фінансування війни в Україні. Зокрема, ці гроші йшли на роботу двох патронних заводів у РФ, які виготовляють зброю для ворожої армії.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах