Чим відрізняються екстренні та стабілізаційні відключення світла

Чим відрізняються екстренні та стабілізаційні відключення світла.

Чим відрізняються екстренні та стабілізаційні відключення світла. Фото: comments.ua

Події
03 листопада 2022 10:42

Зараз чи не найактуальнішою темою є часті відключення електроенергії. На жаль, графіки, які публікують постачальники, не завжди відповідають дійсності. Світла може не бути набагато довше, ніж було зазначено. Це відбувається тому, що відключення електроенергії бувають екстрені, стабілізаційні та локальні. Пояснюємо різницю між ними.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в "Укренерго" також розповіли, чому світло не завжди вимикають за графіком. Там пояснюють, що команду на вимкнення дає головний диспетчерський центр "Укренерго", а виконують її оператори розподільчих мереж. Через те, що іноді це доводиться робити дуже швидко, то аварійні відключення відбуваються не зовсім рівномірно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В енергетичній компанії YASNO повідомили, що екстрені, стабілізаційні та локальні вимкнення працюють по різному.

Графік відключень може працювати тільки у випадку стабілізаційних відключень. При таких обмеженнях світла немає близько 4 годин і вимикають його по черзі.

Якщо ж застосовуються екстрені відключення, то створений графік не буде працювати, бо передбачити аварійні відключення неможливо. Орієнтовний час, на який вимкнуть світло також невідомий, адже роботи можуть тривати довго або, навпаки, пройдуть дуже швидко.

При локальних аварійних відключеннях світла графіків також не існує. Електропостачання можуть вимкнути в будь-який момент, але повернуть приблизно за 4 години.

При стабілізаційних відключеннях можна орієнтуватися на опубліковані графіки, а при інших варто звертатися до оператора системи розподілу.

Варто пам'ятати, що відключень світла буде менше, якщо люди будуть зменшувати споживання електроенергії. На жаль, громадяни робили це лише у перші дні. Тоді вдалось зменшити споживання електроенергії на чверть.

Раніше ми писали, що багато людей скаржаться, що ще кілька годин після включення світла вони не можуть скористатися інтернетом. Як і чому віялові відключення світла впливають на якість роботи мережі - читайте в нашому матеріалі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах