Нардеп Трухін визнав свою провину у спробі підкупу поліцейських

Нардеп Трухін визнав свою провину у спробі підкупу поліцейських.

Нардеп Трухін визнав свою провину у спробі підкупу поліцейських. Фото: kp.ua

Події
22 лютого 2023 22:28

Народний депутат Олександр Трухін, який потрапив у скандал через ДТП та спроби підкупити поліцейських, визнав свою провину під час засідання суду.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у день ДТП Олександр Трухін був трохи п'яним після святкування Дня прапора у Полтаві. Після цього він повертався до Києва. Його автомобіль не зберіг безпечну дистанцію і на великій швидкості зіткнувся з Ford, який також протаранив автомобіль Daewoo. Коли на місце приїхала поліція, Трухін намагався "договоритися" з поліцейськими та дати їм хабар.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згодом ДТП прокоментував сам нардеп. Він розумів, що його засуджуватимуть колеги. Трухін не приховував, що хотів швидше піти з місця аварії, але планував затриматися, допоки всім постраждалим надавали допомогу. Нардеп сказав, що йому соромно за свою поведінку перед патрульними, але так і не дав їм грошей і постійно співпрацював зі слідством.

Рівно через рік після ДТП за участю Олександра Трухіна суд закрив цю справу. Слідчим вдалося встановити особу чоловіка, який був за кермом того дня. Він не заперечував своєї провини і виплатив штраф.

Однак, незважаючи на заяви Трухіна про те, що він не давав хабара поліцейським, Слідча антикорупційна прокуратура все ж таки продовжила займатися справою нардепа. За цим фактом Трухіну ще у вересні 2022 року повідомили про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України.

У результаті нардеп пішов на угоду з прокурором і визнав свою провину у спробі дати хабар поліцейському на місці ДТП. Однак він зазначив, що намагався підкупити правоохоронця, щоби швидше залишити місце аварії. Про це пише "Українська правда".

17 лютого 2023 року Трухін та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підписали угоду, згідно з якою депутат зобов'язується виплатити 6 мільйонів гривень на потреби ЗСУ, зокрема – на проект United24 та "Армію дронів". Також він сплатить штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

Заставу, яку вніс Трухін під час розслідування, у розмірі 49,6 тисячі гривень також перерахують на потреби ЗСУ.

Прокурор погодився на ці умови та вважає, що таким чином нардеп підтвердить своє каяття. Угода має затвердити суд, якщо вважатиме, що ця домовленість відповідає інтересам суспільства. У такому разі, після набуття чинності вироку Трухін позбудеться мандата народного депутата.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах