У Києві таки встановлять бетонні зупинки-укриття

У Києві таки встановлять бетонні зупинки-укриття.

У Києві таки встановлять бетонні зупинки-укриття. Фото: Ігор Терехов Telegram

Транспорт та інфраструктура
11 листопада 2022 20:40

Ще з літа у Києві йдуть розмови про створення на найпопулярніших у пасажирів зупинках громадського транспорту бетонних укриттів, у яких люди могли б перебувати під час повітряної тривоги. Депутати Київради проголосували нарешті за запуск процесу їх виробництва та встановлення.

Нагадаємо, у серпні Київська міська рада ухвалила розпочати роботу з облаштування на зупинках спеціальних захисних конструкцій. Проте вже через кілька днів мер столиці Віталій Кличко розповів, що місто не має грошей на облаштування укриттів біля зупинок наземного міського транспорту, але визнав, що бомбосховище біля кожної зупинки - це був би ідеальний варіант, хоча й нездійсненний. З того часу кілька місяців новин про зупинки не було.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про те, що у Києві з'являться на зупинках бетонні укриття, повідомила депутат Київської міської ради Ганна Свириденко. За це рішення проголосували депутати Київради 10 листопада.

У Києві вивчили досвід Ізраїлю, країни, яку терористи обстрілюють упродовж десятиліть. Там на багатьох зупинках транспорту стоять залізобетонні бункери, що мають лише один вхід, причому вікон у конструкції немає.

Такі укриття можуть вмістити одночасно кілька десятків людей. Бетонні стіни мають товщину 20 см, що достатньо для того, щоб почуватися в безпеці під час обстрілів - від уламків таке укриття врятує.

Виготовленням укриттів займатимуться підприємства Києва. У яких саме місцях вони з'являться, вирішуватимуть департамент транспортної інфраструктури КМДА, районні адміністрації, КП "Київпастранс" та комунальна корпорація "Київавтодор".

Фото: Ігор Терехов TelegramФото: Ігор Терехов Telegram

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах