Терористу, який захопив автобус із людьми у Луцьку, винесли вирок

Терористу, який захопив автобус із людьми у Луцьку, ухвалили вирок.

Терористу, який захопив автобус із людьми у Луцьку, ухвалили вирок. Фото: Цензор.net

Події
26 вересня 2022 20:24

Сьогодні, 26 вересня, у Луцьку ухвалили вирок Максиму Кривошу, який у 2020-му році захопив у полон людей у пасажирському автобусі.

Нагадаємо, Максим Кривош "Поганий" у липні 2020 року захопив автобус із тринадцятьма пасажирами. Він тримав людей у заручниках упродовж 10 годин та вимагав, щоб перші особи держави назвали себе "терористами в законі".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Із Максимом поспілкувався президент Володимир Зеленський. У результаті глава держави виконав одну із вимог загарбника та записав звернення із закликом подивитися фільм "Земляни". Потім Кривош почав відпускати людей, його затримали та відправили до СІЗО без права застави.

Звільнення пасажирів проходило у два етапи. Спочатку терорист сам вийшов із автобуса та дочекався правоохоронців, які затримали його. А після цього із салону почали виходити решта людей. До автобуса раптово під'їхав БТР зі спецназівцями, щоб перевірити, чи немає в салоні вибухівки.

За результатами попередньої експертизи у Кривоша нібито виявили деякі розлади. Але для більш точного діагнозу його відправили на кілька місяців до психіатричної лікарні, щоб провести детальнішу психолого-психіатричну експертизу. Однак ця експертиза визнала "луцького терориста" осудним.

На Кривоша порушили кримінальні справи за кількома статтями. Його притягнули до відповідальності за:

  • терористичний акт (ч. 1 ст. 258);
  • захоплення заручників (ч. 2 ст. 147);
  • свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (ч. 1 ст. 259);
  • незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та зухвалими речовинами (ч. 1 і 2 ст. 263);
  • примус працівника транспорту до невиконання своїх службових обов'язків (ч. 3 ст. 289);
  • посягання життя співробітника правоохоронного органу (ст. 348).

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав підозрюваного винним за всіма статтями та призначив покарання у вигляді 13 років ув'язнення.

Як повідомляє "Суспільне", під час оголошення вироку Кривош кинув у суддів шмат господарського мила та сказав їм "помити своє життя тюремним милом". Також він заявив, що не вважає себе винним і ні про що не шкодує. Проте рішення суду оскаржити не планує.

Терористу, який захопив автобус із людьми у Луцьку, винесли вирок фото 1Терористу, який захопив автобус із людьми у Луцьку, винесли вирок фото 1
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах